Пасивний дохід для дизайнерів та розробників сайтів. Як стати автором, та працювати на себе

1155 14 Липня 2022

Люди, які розробляють дизайни вебсайтів мають досить гарний дохід. Це професіонали, які працюють на іноземні компанії. Або ж вони працюють не себе як фрилансери та отримують гарний щомісячний прибуток в іноземній валюті. Як не крути, але бути веб дизайнером та розробником досить престижно. Теперішні програмісти та дизайнери є сучасними людьми. А серед усіх сучасних людей нагальною потребою є створення пасивного доходу. Веб дизайнери та розробники можуть з легкістю створити пасивний щомісячний заробіток, і для цього у них є безліч можливостей. В цьому тексті буде розглянуто один з таких видів пасивного прибутку. Але зараз давайте детальніше розглянемо те, скільки ж заробляють дизайнери та програмісти в Україні. Ми проаналізуємо ринок праці в Україні спираючись на один з найпопулярніших сервісів пошуку роботи. Детально проаналізувавши ситуацію на ринку праці, ви зможете зробити більше зважені кроки по тому, щоб почати створювати пасивний прибуток як дизайнер або веб розробник.

Скільки можуть заробляти дизайнери та програмісти в Україні?

Сьогодні, Україна є одним з лідерів розвитку ІТ індустрії. Дана сфера є одним з локомотивів економіки нашої держави. Левову частку грошей в бюджет нашої країни приносять саме дизайнери та веброзробники. Так скільки ж заробляють працівники ІТ сфери згідно з офіційними даними онлайн ресурсу Work.ua? В середньому дизайнер сайтів заробляє 24,000 гривень. Це є середня оплата праці, яку може отримувати середньостатистичний вебдизайнер. Трохи нижче, пропонується статистика медіанних зарплат в деяких містах України та дистанційно. 

Як ви можете побачити вище, найбільшу оплату праці за статистикою мають львів’яни. В середньому, вони отримують за місяць 34,000 гривень. Трішки нижче розмістились веб дизайнери нашої столиці. За свою роботу вони отримують 28,000 гривень. Якщо взяти середню медіанну зарплату по Україні, веб дизайнери заробляють 24,000 гривень. Наприкінці нашого графіка розмістилися веб дизайнери які працюють дистанційно. Згідно з даним дослідженням, вони в середньому заробляють 26,000 гривень. Ознайомившись з даною інформацією, ви можете скласти уявлення які зарплати отримують веб дизайнери нашої країни.

Наступним пунктом нашого дослідження будуть заробітні плати, які отримують розробники вебсайтів. Згідно із дослідженням вебсайту Work.ua, ці спеціалісти отримують від 37.500 до 50,000 гривень. Це є середня медіанна зарплата, на яку можуть розраховувати українські веб розробники. Серед веброзробників є два напрямки: backend та frontend. Пропоную більше детально розібратися з кожним із наведених напрямів. Першими будуть back-end веброзробники. Вони несуть відповідальність за серверну частину вебсайт. Для того, щоб стати бек-енд розробником потрібно знати наступні технології:

  • Back-end повинен знати як мінімум одну з серверних мов програмування: C#, Python, NodeJS, PHP, Ruby, Java;
  • Володіти фреймворками то цих мов програмування: Laravel, Django, Spring, Nest.js, .NET;
  • Вміння працювати за базами даних: MySLQ, MongoDB, PostgreSQL;
  • Знання SOAP та REST;
  • Набір софт-скілів (відповідальність, уважність до деталей, ініціативність, ітд).

Український портал працевлаштування work.ua провів власне дослідження розмірів заробітних плат back-end розробників. Пропоную більш детально розглянути даний графік:

Згідно з даним графіком, найбільше оплату праці отримують ті люди, які працюють на фриланс. Вони отримують заробітну плату в розмірі 65,000 гривень. Оплата праці розробників з Києва та всієї України знаходиться на рівні 50,000 гривень. Це достойні гроші, якщо дивитися середні зарплати по Україні. А зараз перейдемо до другої категорії веброзробників.

Як вже було сказано трохи вище, також існують frond-end розробники. Фронт енд розробники розробляють ту частинку вебсайту, яка є видима для користувача. Основним завданням фронтенд розробника є передача логіки користувача створеної веб дизайнером. Згідно зі статистикою work.ua, оплата праці фронт енд розробників є такою:

Згідно з наступними даними, середня медіанна оплата праці фронт енд розробника становить 37,500 гривень. Столичні фронтендери заробляють трохи більше. Середня заробітна плата по Києву становить 40,000 гривень. На першому місці розмістились зарплати тих людей, які працюють з дому. Оплата їх праці становить 45,000 гривень. Для роботи front-end розробником необхідний наступний перелік навичок:

  • HTML, CSS, Javascript;
  • Розуміти популярні бібліотеки та фреймворки: jQuery, React.js, Angular.JS, Backbone.js, Redux;
  • Бази даних та мови запитів ( SQL, MySql, NoSQL, MongoDB, і тд);
  • Інструменти для дебагінгу (Firebug, Chrome dev tools);
  • Інструменти контролю версій ( Github, Git, CVS, і тд);
  • Графічні редактори (Illustrator, Adobe Photoshop).

Вебсайти створюються завдяки професійній роботі front-end, back-end, та web-дизайнерів. Якщо з першими двома ми вже розібралися, то розберімося з вебдизайнерами. Ці спеціалісти відповідають за зовнішній вигляд та зручність використання вебсайту. Нижче буде подано середні зарплати вебдизайнерів відповідно до різних міст нашої держави:

Розглянувши даний графік, одразу ж зрозуміло що найбільшу оплату праці отримують фріланс-спеціалісти та вебдизайнери столиці. Професійні вебдизайнери української столиці заробляють 28,000 грн. Люди, які працюють дистанційно в середньому заробляють 27,000 грн. Вебдизайнери Львова в середньому отримують 26,000 грн. А якщо підрахувати середню медіанну оплату праці по Україні, то це 23,600 грн. 

Ми побачили, які гроші можуть заробляти в Україні дизайнери та розробники веб сайтів. Це досить пристойний щомісячний дохід. Але гроші в Україні розробникам та дизайнерам можна заробляти як сидячи в офісах, так і на фриланс біржах. Найвідомішими фріланс біржами є такі майданчики є UpWork, Fiverr, Freelancer. Тут оплата буде проводитися виключно в іноземній валюті. Якщо все виконувати з розумом, то в найближчому майбутньому можна вийти на пристойний дохід. 

Як отримати навички, які необхідні вебдизайнерам та розробникам?

Почати заробляти на розробці вебсайт можуть навіть люди, які мають прогалини в знаннях або зовсім новим новачки у сфері IT. Користувачі можуть з легкістю пройти курси на таких відомих майданчиках, як Udemy, Coursera, Skillshare, і т.д.. Цікавим місце для навчання також є проєкт створений Українським урядом та найбільшою криптобіржею світу Binance. Даний проєкт має назву IT generation. Він створений для того, щоб зацікавлені жителі України отримали безплатно освіту у сфері IT. Отримати освіту в цій сфері також можна в різноманітних онлайн школах. Яскравим прикладом є online-школа Beetroot Academy. В ній можна отримати якісні знання таких дисциплін як front-end, Python, QA manual, C#, UI/UX дизайн. 

Як заробити дизайнеру та розробнику сайтів на популярних маркетплейсах?

Маркептлейсами є онлайн-майданчики, які пропонують покупцям товари та послуги одразу декількох продавців. Даний майданчик виступає посередником між клієнтом та власником онлайн бізнесу. Найвідомішим маркетплейсом нашої країни є Розетка. На світовому рівні це однозначно Amazon та Alibaba Group. Існують безліч онлайн-майданчиків, які можуть задовольнити потреби веб дизайнерів та розробників вебсайтів. Але найвідомішим майданчиком є вебсайт компанії TemplateMonster. Він дає можливість заробляти в іноземній валюті усім розробником вебсайтів. Даний вебресурс пропонує преміальні теми вебсайтів, презентації, та різноманітний медіаконтент. Весь контент запропонований даним ресурсом є унікальним. Це тому, що даний майданчик співпрацює з великою кількістю дизайнерів та розробників вебсайтів. Ці професіонали сумлінно працюють кожен день, щоб надати клієнтам якісний та унікальний контент.

Аналіз заробітку на маркетплейсі TemplateMonster

Велика кількість розробників та веб дизайнерів заробляє на цьому ресурсі вагомі гроші. За деякий час, автор може зробити певну кількість шаблонів, що будуть мати певний успіх в клієнтів TemplateMonster. І заробіток з даних шаблонів вже можна буде рахувати абсолютно пасивним. Ці люди публікують на даному ресурсі свої роботи, і через певний проміжок часу починають отримувати свій перший пасивний дохід. Звичайно що розбагатіти на даному ресурсі після публікації декількох робіт скоріше за все не вийде. На все потрібен час і старання зі сторони автора. Провівши аналіз цієї платформи, можна припустити що перший пасивний прибуток можна буде заробляти після публікації 10 та більше високоякісних робіт. Але є ще важливі моменти, про які варто згадати. По ці моменти детально розказано в наступному відео.

Як Пасивно Заробляти на Розробникам Контенту на Платформі TemplateMonster

Перейшовши за наступним посиланням, ви ознайомитесь як стати автором на TemplateMonster. Детальний аналіз допоможе зрозуміти як саме можна почати роботу з даним маркетплейсом. Пропонуємо переглянути тезове пояснення по цьому питанню в списку, який є поданим нижче:

  • Все про розробників контенту. В даному пункті детально описано як саме можна почати працювати з цією платформою. Користувачі можуть отримати саму повну інформацію, яка дозволить стати успішним розробником контенту на даній платформі;
  • Детальна інформація яка стосується оплати праці авторам платформи. Ознайомтесь з даним пунктом меню, та дізнайтесь усе що вас можете цікавити по цьому питанню;
  • Просування власного продукту. Ознайомтесь з тонкощами просування власних шаблонів. Проаналізуйте, як працювати з соціальними мережами. Дізнайтесь яке значення мають беклінки на продукт. Навчіться, як можна використовувати тренди для реклами шаблонів;
  • Ознайомтесь як можна стати афіліат партнером даного маркетплейсу. Якщо ви навіть не маєте власних шаблонів, та гроші все одно можете заробляти. Цікавим пунктом також є підтримка авторів, MonsterONE підписка, та багато іншого.

Платформа TemplateMonster на початку вашої діяльності буде вираховувати з вас комісію розміром 50%. А якщо це не ексклюзивний продукт, то навіть 40%.  На перший погляд, це здається багато. Проте гарною новиною є те, що дана комісія буде зменшуватися із вашою активністю. Розмір комісії буде зменшуватися відповідно до ваших заробітків на даній платформі. Чим більше ви заробите, ти менше з вас будуть вираховувати в майбутньому. Якщо ви вирішили публікувати шаблони на TemplateMonster, то ми просимо дослідити ціни на інших платформах. Даний маркетплейс сам дає підказку за скільки продавати, щоб новачкам було легше орієнтуватися в ціновій політиці. Зваживши ціни ви можете більш легко оцінювати зроблені вами шаблони.

Згідно із даним графіком, можна побачити що рекомендовані ціни на темплейти в середньому 40$. Це досить непогані гроші, якщо їх перевести в національну валюту. Якщо ви працюєте розробником сайтів і маєте знайомого дизайнера, то ви спокійно зможете заробляти солідний пасивний прибуток, уже через рік роботи на цій платформі.

Детальний аналіз заробітку топ-автора даного маркетплейсу.

В даному розділі хотілося б більш детально розглянути пасивний заробіток топ автора даної платформи. Детальний аналіз допоможе краще уявити собі картинку про потенційний заробіток на цій платформі. Багато користувачів можуть розглянути даний тип заробітку детальніше, завдяки перспективності отримувати пасивний заробіток в іноземній валюті.

ZEMEZ є однією із найдосвідченіших компаній, які працюють на даному маркетплейсі. Дана компанія була зареєстрована у 2010 році. За час свого існування вебагенція створила 1174 продукти та згенерувала 157,931 продажу. Беремо середню ціну продажу 40$. Зробивши відповідні розрахунки, можна дійти до висновку, що компанія заробила за 12 років більше 3,000,000$. На цей час, веб агенція ZEMEZ отримує понад 20,000$ щомісяця. Звичайно ж, ця сума може відрізнятися, якщо не враховувати маркетологів, які постійно працюють над просуванням продукту. 

Хотілося б додати, що на такий дохід можна вийти коли в команді є більше одного дизайнера та розробника. Це все працює як і з самим звичайним банком. Чим більше клієнт покладе в банк під процент, тим більше він отримає в кінці року. Тому, зацікавленим в цій справі людям потрібно починати свій бізнес уже сьогодні. При завантаженні на платформу понад 10 якісних шаблонів, люди в середньому заробляють понад 1,000$. Це є досить пристойним пасивним прибутком для жителів нашої держави.

Як можна самому реально оцінити вартість власного шаблона?

Даний момент є важливим під час розробки нового темплейту. Саме реальна оцінка власної роботи дасть можливість авторитетно заявити про себе на цьому маркетплейсі. Нашими маркетинговими експертами було складено невеликий список. Це гайд який можуть використовувати як новачки та і досвідчені автори контенту. Він дасть можливість реальної оцінки вартості роботи над тим чи іншим темплейтом:

  1. Зробіть реальну оцінку ринку, на який ви хочете зайти із власним продуктом. Ознайомтесь з темами шаблонів, які є подібними до вашого. Оцініть усі аспекти цих шаблонів, так подумайте що можна покращити у ваших роботах;
  2. Особливу увагу потрібно звернути на властивості шаблонів. Цей простий прийом дасть можливість зрозуміти чи потрібно зберігати ті чи інші функції у власному шаблоні;
  3. Потрібно слідкувати за трендами. Досвідчені дизайнери розуміють, які дизайнерські рішення є трендовими. Щоб бути успішним у своїй справі, досить важливим є наслідування новітніх трендів у вебдизайні та розробці сайтів;
  4. Оцініть ваш шаблон. Перегляньте, чи він має всі необхідні функції. Чесно оцініть цінність вашого шаблону для потенційного покупця;
  5. Важливо оцінити сумісність шаблонів з популярними плагінами, пейдж-білдерами, та іншими сервісами;
  6. Зробіть підсумки. Важливо оцінити медіанні ціни на шаблони. Також важливим аспектом є технічні характеристики шаблонів. Досвід залучений у виробництві темплейтів дасть можливість зрозуміти теоретичну суму пасивного доходу.

Стратегія виходу на платформу TemplateMonster

Повністю проаналізувавши весь процес, можна скласти стратегію виходу на цю платформу. Якщо чітко слідувати стратегії, то уже через рік можна вийти на достойний пасивний дохід. Головним в даній стратегії є те, що для виходу на платформу потрібен як мінімум один дизайнер, веб-розробник, та маркетолог. Саме така мінікоманда зможе з успіхом почати розробляти якісний контент для цієї платформи. Вебдизайнери та розробники вебсайтів зможуть заробляти від 1 до 5 тисяч доларів уже за рік. Звичайно ж це в тому разі, якщо вони будуть активно працювати та завантажать на платформу не менше 10 першокласних шаблонів. А якщо команда буде працювати активніше, то і грошей вона відповідно отримає більше. 

Робочий час спрямований на виконання шаблонів можна ефективно розпланувати. Дизайнери та веб-розробники працюють над шаблонами не менше 20% робочого дня. Робочий день відповідно триває 8 годин. Відповідно 20% буде становити 1-1.5 години. Згідно із досвідом наших спеціалістів, за 1.5 години можна точно розробити пів сторінки шаблону. З відповідним темпом, за місяць можна зробити 2-3 дизайни сайту. Це досить непогані результати, які дозволять заробляти перші гроші вже в найближчому майбутньому.

Як можна почати продавати свої теми через платформу TemplateMonster?

Почати працювати на даній платформі досить легко. Дизайнерам та веброзробникам потрібно зареєструватись на сайті TemplateMonster. Реєстрація по даному посиланню передбачає створення заявки нового автора. Сам процес реєстрації є досить простим. Як тільки нову заявку автора було створено, то необхідно деякий час зачекати. В компанії працює велика команда служби підтримки клієнтів. Цими спеціалістами буде ретельно перевірено усі подані заявки. Коли пройде певний час, обліковий запис користувача буде активовано. Автори мають можливість заробляти вагомий щомісячний пасивний дохід. У деяких випадках, дохід з продажу шаблонів може стати основним видом заробітку. Все залежить лише від досвіду авторів.

Поділитись: Facebook Twitter LinkedIn

Автор Alex Bulat

Alex - копірайтер, що має досвід у створенні різноманітних текстів, від креативних до технічних, та завжди прагне робити їх максимально привабливими та чіткими для аудиторії.