Як IT-компанії підтримують Україну

558 4 Квітня 2022

Весь світ зараз підтримує український народ у протистоянні з країною-агресором. Багато впливових людей світу, у тому числі музиканти та голлівудські актори, співчувають і надають підтримку українцям у ці важкі та жахливі часи війни. ІТ-компанії – не виняток. ІТ-спільнота не залишилася осторонь і також бере участь у боротьбі з російською агресією. І робить вона це по-своєму. У цій статті ми розповімо вам, як саме ІТ-компанії підтримують Україну під час війни.

TemplateMonster

Багато наших співробітників знаходяться зараз в Україні, бачачи на власні очі всі жахи війни та страшні наслідки російського вторгнення на територію їхньої батьківщини. З першого дня команда TemplateMonster прийняла рішення припинити співпрацю з усіма російськими партнерами та сервісами та опублікувала звернення до громадян Росії з проханням припинити цю жорстокість.

Поширюючи в соціальних мережах подробиці колосальної шкоди, заподіяної вторгненням окупантів на територію України, та розсилаючи своїм підписникам інформаційні розсилки, ми намагаємося зробити все можливе, щоб про війну та її жахливі наслідки дізналася якомога більша кількість людей, і закликаємо їх не залишатися байдужими, допомагати й підтримувати український народ.

Крім того, частина доходу від продажу продуктів TemplateMonster також йде на підтримку української армії та працівників, які вирішили не покидати рідну країну й живуть і працюють в Україні. Якщо ви бажаєте взяти участь у підтримці країни, закликаємо вас обирати цифрові продукти, створені українськими авторами. 

TemplateMonster.

До того ж допомагаючи зупинити війну фізично, інформаційно чи фінансово, наші автори отримують досягнення “Козак”. Адже, клієнти маркетплейсу мають знати героїв!

Kozak.

Ahrefs

SEO-сервіс Ahrefs, яким користуються тисячі фахівців по всьому світу, повністю заблокував доступ до своїх сервісів для користувачів з Росії та Білорусі. Ahrefs також скасував усі діючі підписки та почав блокувати всі карткові платежі від російських клієнтів.

Ahrefs.

З початком війни деякі співробітники компанії героїчно захищають рідну землю, беручи активну участь у бойових діях і допомагаючи співвітчизникам.

Ahrefs наголосив, що компанія допомагає українським фондам з перших днів вторгнення. Співробітники сервісу також заохочують своїх клієнтів підтримувати фонд “Повернись живим”.

Крім того, компанія пропонує подовження підписки на подвійну суму пожертвування. Отже, якщо ви жертвуєте 100 доларів, Ahrefs поновлює вашу підписку на 200 доларів.

Crocoblock

Чи знали ви, що багато співробітників Crocoblock – українці? Ставши свідком усього жахіття, що відбувається в Україні, команда Crocoblock вирішила припинити продаж ліцензій новим російським користувачам. Компанія також припинила підтримку діючих ліцензій для клієнтів, які підтримують політику Путіна. Крім того, Crocoblock не має наміру знімати ці обмеження навіть після закінчення російсько-української війни.

До того ж, на головній сторінці свого сайту компанія розмістила банер із фразою, яка стала одним з символів боротьби з російськими окупантами: “Російський військовий корабель, іди нах*й!” На офіційній сторінці в соцмережах компанія також змінила оформлення профілю й активно розміщує матеріали на антивоєнну тематику з метою поширювати інформацію.

Crocoblock.

На своїй сторінці у Facebook команда компанії повідомила, що росіяни все ще зможуть продовжувати користуватися ліцензіями. Це можливо лише за умови, якщо вони погодяться з тим фактом, що Росія є агресором, а росіяни своєю бездіяльністю та мовчазною згодою підтримують політику Путіна, і вони, таким чином, є співучасниками того терору та жорстокості, що відбувається в нашій країні, сприяючи вчинкам російської армії та президента. Проте, Crocoblock.com більше не доступний для російських IP-адрес, що означає, що команда Crocoblock все ж таки передумала і вирішила взагалі припинити співпрацю з клієнтами з Росії. Крім того, Crocoblock закликає й інші IT-компанії та спільноти долучитися до процесу блокування ліцензій російських клієнтів.

Також, команда компанії подякувала всім країнам за підтримку, надану Україні та активно збирає пожертви для української армії.

Namecheap

Реєстратор доменів і веб-хостинг Namecheap також припинив надання послуг російським користувачам через вторгнення в Україну.

Namecheap.

Namecheap у своєму Твіттері засудив військові злочини російського режиму та жорстокі порушення прав людини в Україні. Компанія також попередила, що власники TLD мають знайти іншого реєстратора доменів.

Більше того, на своєму сайті компанія поширює інформацію про війну та закликає робити пожертвування на допомогу українській армії та мирним жителям, які постраждали від цієї страшної війни.

Support ukraine.

Zemez

Команда Zemez складається з талановитих українських веб-дизайнерів та розробників. Продукцію компанії також створюють і підтримують українці. Саме тому Zemez не міг залишатися осторонь, коли почалася війна.

Zemez.

Компанія приєдналася до руху на підтримку країни «Stand With Ukraine», підтримуючи клієнтів та розробників з України, а також надаючи різні способи допомоги українцям через пожертвування та збір коштів у своєму блозі.

До того ж, більшість доходів, отриманих від продажів, команда компанії передала на допомогу країні в боротьбі з російськими загарбниками. Зібрані кошти спрямовуються на користь армії та волонтерів України для протидії порушенням прав людини. Це допомагає не лише простим громадянам, а й економіці країни в цілому.

WP Engine

WP Engine також долучився до кампанії «Stand With Ukraine». Незабаром після початку вторгнення компанія здійснила декілька гуманітарних заходів.

WP Engine.

Корпоративні пожертви та пожертви співробітників надійшли до Гуманітарного фонду для України та Польської гуманітарної акції, які допомагають українським біженцям, що втратили домівки. Фонди допомагають українцям, які не мають куди повертатися, та змушені були тікати, рятуючи свої життя та життя своїх дітей, кидаючи свій дім, а разом із ним і найцінніші спогади, пов’язані з рідним місцем, зберегти надію на щасливе майбутнє.

Крім того, компанія припинила всі відносини з російськими компаніями, які використовують платформу.

GoDaddy

Великий реєстратор доменів та хостингу GoDaddy оголосив про безкоштовне подовження будь-яких послуг для своїх українських клієнтів.

GoDaddy.

Компанія також пожертвувала 500 тис. доларів на гуманітарну допомогу в Україні та передала пожертви від своїх співробітників. Крім того, компанія видалила російську версію сайту та всі доменні імена .ru зі свого вторинного ринку доменних імен і припинила використання російського рубля як валюти платежу. До того ж, компанія більше не підтримує реєстрацію нових доменів у зонах .ru та .ru.com.

Світова Підтримка

Чимало волонтерів по всьому світу щиро підтримують українців, як тільки можуть. Україна та її народ дуже вдячні і цінують будь-яку допомогу, яку нам надали. Те, що відбувається в Україні, жахає і нікого не залишить байдужим. Адже всі мають зрозуміти, що ця проблема є світовою і стосується кожного.

З цієї статті ви дізналися, як IT-спільнота підтримує Україну у боротьбі за незалежність і які компанії надають особливу допомогу українській армії та громадянам і збирають пожертви до благодійних фондів. Не залишайтеся осторонь і підтримуйте Україну та її народ!

Поділитись: Facebook Twitter LinkedIn

Автор Allison Reed

Head of SEO, головна редакторка сайту TemplateMonster. З 2015 року живе та дихає компанією, а також досконало знає специфіку роботи всіх її напрямків. З радістю приймає гостей у LinkedIn та на Facebook.