Як допомогти Україні

554 30 Червня 2022

З моменту вторгнення російської армії на українські землі пройшло вже багато часу, який для українців тягнеться нескінченно довго. Виснажливий лютий забрав у багатьох не лише спокій, дім та роботу, а й життя. Але попри все, українські воїни залишаються непохитними та продовжують сміливо боротися за свою батьківщину, за безпеку та добробут своїх сімей та дітей.

Усі виснажені, проте російська агресія не припиняє зростати. Війна йде і проносить із собою жахливі наслідки від яких кров холоне у жилах. Невинні люди продовжують гинути та втрачати своїх близьких та дітей. Саме тому зараз як ніколи важливо підтримувати українську армію та її солдатів.

У цій статті ви дізнаєтесь як, об’єднавшись, ми можемо допомогти Україні й нашим воїнам вистояти та звільнити свої землі від російської окупації. Зробіть свій внесок у порятунок мирних громадян країни.

Найкращий спосіб підтримати та допомогти нашим незламним та самовідданим військовим є пожертвування різним благодійним організаціям. На щастя, це можна зробити незалежно від країни, де ви перебуваєте. Саме тому ми створили добірку благонадійних фондів та волонтерських організацій, які справді надають величезну підтримку країні. Давайте докладніше дізнаємося про них та їхні проекти.

Народний Проект 

Одним із найнадійніших об’єднань українських волонтерів є “Народний проект”. У діяльності організації беруть участь тисячі небайдужих волонтерів та благодійників з усієї країни та за її межами. За весь час існування об’єднання реалізувало понад 100 проектів, і гарантує, що всі зібрані кошти були витрачені виключно на найнеобхідніше.

Організація розпочала свій шлях у 2014 році і її команда складалася лише з 5 ентузіастів. За короткий час кількість небайдужих зросла до кількох десятків, а невдовзі й сотень людей. Окрім допомоги бойовим підрозділам волонтери взялися за медичне забезпечення поранених. Відчайдушні волонтери вдалися до технологій майбутнього.

Народний Проект.

Вирощування нової шкіри та кісток допомогло навіть тим здавалося б безнадійним воїнам, на яких сучасна медицина поставила хрест. Крім того, волонтери проекту придбали надсучасний апарат для реабілітації поранених військових та врятували від смерті та каліцтв близько вісімдесяти важкопоранених бійців, подарувавши їм шанс на нове життя. Пристрасні та самовіддані у своєму прагненні допомогти волонтери організації продовжують рятувати життя й надалі.

На офіційному сайті організації ви можете ознайомитися з усіма її проектами, в тому числі вже завершеними, і детальною інформацією про зібрані кошти.

Гуманітарний Центр Південь України

Ще одна надійна команда з міста Миколаєва “Гуманітарний Центр Південь України” перетворила свою успішну автомобільну компанію на волонтерську організацію, яка безкорисливо займається наданням авто ЗСУ, а також технічним обслуговуванням. А саме у послуги компанії входять технічний огляд, діагностика та ремонт автомобілів та транспорту швидких, ЗСУ, поліції та всіх інших структур критичної сфери.

Гуманітарний Центр Південь України.

Компанія займається закупівлею автомобілів для Збройних Сил України зокрема у Польщі, та доставляє їх до міст, де вони найбільш потрібні. Оскільки ЗСУ необхідний транспорт у хорошому стані, якщо автомобілі ламаються, організація надає безкоштовну допомогу: проводить ремонт, діагностику, техобслуговування та доставляє відремонтовані автівки куди треба.

Крім того, організація також займається доставленням гуманітарної допомоги, яка потрібна населенню, з інших країн. Кожне авто завжди приїжджає максимально заповнене продуктами. Таким чином, команда організації показала на практиці, що їй можна довіряти.

Допомогти Україні дуже важливо. І зробити це можна, натиснувши кнопку “Допомогти” на головній сторінці сайту компанії.

Повернись Живим 

Одна з найвідоміших та довірених благодійних організацій є фонд “Повернись живим”, який з 2014 року займається підтримкою Збройних Сил України та інших складових сектору безпеки та оборони держави.

З моменту заснування фонд зібрав уже понад 3.265 млрд гривень. Окрім матеріальної допомоги організація також займається підвищенням рівня технологічності армії та проводить різноманітні тренінги та курси для медичних працівників, снайперів, артилеристів, саперів та аналітиків з оборони. Мета організації надання українським військам якомога ширшого набору навичок для того, щоб вони змогли повернутись з передової додому живими.

Повернись живим.

Ви маєте можливість допомогти Україні наблизитися до перемоги, зробивши пожертву до благодійного фонду.

Мрій Дій

Волонтерська команда з Миколаєва “Мрій Дій” завзято працює над тим, щоб відновити життя мирного населення у своєму регіоні. Команда займається комплектуванням бомбосховищ , а також наданням гуманітарної допомоги пенсіонерам, інвалідам, багатодітним та малозабезпеченим сім’ям, ВПО, одиноким мамам та людям які постраждали від обстрілів.

Мрій Дій.

Крім того, волонтери організації допомагають ЗСУ та територіальній обороні, лікарям та жителям міста Херсон. До того ж, зараз команда збирає кошти на авто для ЗСУ та лікарень. Волонтери команди співпрацюють з іншими фондами й благодійними організаціями та ведуть звітність про виконану роботу, яку можна знайти на їхньому сайті та сторінках у соціальних мережах.

Особливо важливо пам’ятати, що багато хто з нас має змогу насолодитися чашкою кави з ранку саме завдяки тому, що нас захищають на передовій. Саме тому ми повинні бути вдячними нашим бійцям. Допомагаючи їм, ви допомагаєте Україні стати незалежною державою.

Благодійний Фонд Сергія Притули

Український громадський та політичний діяч, телеведучий, актор та продюсер Сергій Притула займається волонтерською допомогою української армії з 2014 року з моменту окупації Росією територій Криму та Донбасу. Починав він з постачання екіпіровок та продовольства, але в міру ускладнення ситуації на фронті почав постачати підрозділи ще й високоточною технікою, дронами та обладнанням для командних пунктів.

У 2020 році під час пандемії Сергій Притула створив Благодійний Фонд, який займався наданням невійськової допомоги й закупівлею засобів захисту та ліків для українських госпіталів. Потім він направив свої зусилля і на підтримку установ, які піклуються про реабілітацію осіб з інвалідністю, дітей-сиріт та дітей з аутизмом.

Благодійний Фонд Сергія Притули.

Однак із лютого 2022 р. через повномасштабне вторгнення Притула залучив ресурси свого фонду для допомоги українській армії.

Нещодавно Сергій Притула опублікував звернення, повідомляючи про те, що розпочинає проект “Народний Байрактар” та збирає кошти на купівлю трьох байрактарів. Український народ вразив своєю єдністю та завзятістю, адже всього за добу, нам вдалося досягти неймовірного результату. Поєднавши зусилля, народу України вдалося зібрати 2/3 необхідної суми. Зрештою за короткий проміжок часу нам вдалося зібрати на чотири байрактари замість запланованих трьох. Ця подія, про яку багато хто з нас, напевно, розповідатиме своїм нащадкам, показала важливість народної єдності, яка робить нас непереможними.

Проте, збори все ще тривають, і ви можете приєднатися до небайдужих і зробити пожертву фонду.

Благодійний Фонд Віталія Кіма 

Успішний український бізнесмен та політик, а також начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, з першого дня вторгнення, своїми зверненнями до українців, підтримує наш бойовий дух та моральний стан. Своїм позитивним настроєм він допоміг багатьом людям не впасти у відчай, за що ми йому дуже вдячні.

Віталій Кім не обмежився словами та разом зі своєю командою вирішив створити Благодійний фонд КІМмерійці, який працює на благо нашого народу та його майбутнього у вільній та незалежній країні. Основною метою організації є збір коштів, яких потребує мирне населення країни, що постраждало від російської військової агресії, та координація розподілу цих коштів.

Благодійний Фонд Віталія Кіма.

Детальну інформацію про фонд та його проекти ви можете дізнатися на його офіційній сторінці. Допоможіть громадянам, які мешкають у зоні активних бойових дій, впоратися з тим лихом, яке випало на їхню долю. Навіть найменший донат здатний врятувати комусь життя.

Rebel Volunteers

Миколаївське громадське об’єднання “Rebel Volunteers” складається із команди небайдужих людей, у яких війна забрала їхній звичний побут. 

До злощасного 24 лютого ці люди жили та раділи життю, займалися своїми справами, розвивали власний бізнес, але раптом все змінилося. Тоді вони вирішили об’єднатися, щоб допомогти співгромадянам міста разом пережити такий важкий період нашого життя. Волонтери наполегливо намагаються допомогти нашим захисникам продовжувати боротися за нашу вільну й незалежну країну і повернутися додому цілими та неушкодженими.

Rebel Volunteers.

На сторінці волонтерського об’єднання ви можете побачити результат команди на сьогодні та списки необхідного. Волонтери організації сподіваються на вашу підтримку, адже без неї діяльність команди неможлива. Допомогти Україні можна, зробивши навіть невеликий фінансовий вклад.

Template Monster

Не залишилися осторонь і IT-компанії, зокрема TemplateMonster. Багато співробітників TemplateMonster перебувають в Україні й на власні очі бачили всі жахи війни та страшні наслідки російського вторгнення. З першого дня компанія вирішила припинити співпрацю з усіма російськими партнерами та опублікувала звернення до громадян Росії з проханням припинити війну. Проте жодних відповідей чи дій, спрямованих на запобігання цій жорстокості з боку громадян Росії, не було, оскільки, на жаль, більшість росіян підтримують агресивну політику свого президента.

Stop the war in Ukraine.

Компанія продовжує говорити про війну. Публікуючи інформацію в соціальних мережах та розсилаючи інформаційні листи своїм підписникам, команда компанії намагається донести інформацію про війну та її жахливі наслідки до своїх клієнтів з усього світу, щоб якомога більше людей дізналося про те, що відбувається в Україні, і закликало їх допомогти українцям.

Крім того, частина доходу від продажу цифрових продуктів TemplateMonster спрямовується на підтримку української армії та співробітників, які живуть і працюють в Україні. Якщо ви бажаєте взяти участь у підтримці країни, ви можете легко це зробити, завантаживши цифрові продукти, створені українськими авторами.

Army SOS

З 2014 року волонтери Армії SOS забезпечували українських захисників сучасною технікою та протидіяли російському вторгненню.

Армія SOS займається виготовленням БПЛА, повітряної розвідки на фронті, розробкою та впровадженням спеціалізованого програмного забезпечення для автоматизації та коригування артилерійського вогню, спеціалізованого картографічного та навігаційного програмного забезпечення, встановлення технічних систем і комплексів радіоспостереження, що значною мірою допомагає українським військам і підвищує їх боєздатність.

Army SOS.

Крім того, в організації є окремий вебсайт, на якому ведеться звітність й повідомляється про координацію збору коштів, тож ви можете бути впевнені, що ваші пожертви надходять туди, куди треба.

Бійці Потребують Вашої Допомоги 

Те, що відбувається в країні, жахає. Війна триває і наші самовіддані військові продовжують проливати кров за нашу свободу та незалежність. Ми повинні розуміти, що мужності та рішучості не достатньо для перемоги у війні. Наші солдати потребують вашої підтримки та допомоги, і дуже вдячні за будь-які докладені зусилля. Будь-який внесок у підтримку нашої армії має значення і є кроком на шляху до такого довгоочікуваного миру та спокою.

Люди смертельно втомилися жити у страху та розпачі. Тим, хто проживає на окупованих територіях країни, також доводиться важко. Усі жахи та звірства окупації, включаючи мародерства, пограбування, тортури та зґвалтування загрожують безпеці мирних жителів.

З цієї статті ви дізналися, як допомогти Україні та її відважним бійцям у боротьбі за незалежність і мирне небо. У вас є можливість зробити свій внесок у перемогу та врятувати життя невинним людям. Разом ми є непереможними, тому не залишайтесь осторонь і підтримайте країну в такий важкий для неї час, сповнений болю та страждань.

Поділитись: Facebook Twitter LinkedIn

Автор Allison Reed

Head of SEO, головна редакторка сайту TemplateMonster. З 2015 року живе та дихає компанією, а також досконало знає специфіку роботи всіх її напрямків. З радістю приймає гостей у LinkedIn та на Facebook.